KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT - 125.Yıl Özel Eğitim Meslek Okulu

Şbt

6 Şubat 2023 Depreminin yıl dönümünde vefat eden canlarımızı rahmetle, özlemle anıyoruz. Ruhları şad olsun.

Ock

Okulumuz rehberlik servisi tarafından velilere yönelik engelli bireylerin faydalanabileceği haklar ve Nisan ayından yapılacak olan E-KPSS ile ilgili seminer yapıldı. Seminerde engellilerin yararlanabileceği kamu ve özel sektördeki indirimler, sosyal ve ekonomik haklar konularından bahsedildi. Velilerimizin de birbirleriyle tecrübelerini paylaştığı faydalı bir eğitim gerçekleştirildi.Katılım sağlayan velilerimize ve programı hazırlayan psikolojik danışmanlarımıza teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuz rehberlik servisi tarafından ailelere yönelik olarak düzenlenen 6 haftalık aile eğitimi grup rehberliği  eğitimimiz tamalandı. Okulumuz tarafından katılan tüm velilerimize katılım belgeleri takdim edildi. Özel gereksinimli çocuğa sahip ailerin kaygı düzeyini düşürmeye yönelik grup rehberliği çalışmamız 6 hafta sürdü. Velilerimizin oldukça memnun ayrıldıkları eğitimimiz sıcak ve keyifli bir finalle sona erdi. Katılım sağlayan velilerimize, grup çalışmalarına destek veren arkadaşlarımıza ve özellikle programı organize eden psikolojik danışmanlarımız Ali Sinan DALKIRAN ve Ali ÇINGIL'a teşekkür ederiz.

Ara

Okul rehberlik servisi ve okul hemşiresi iş birliğiyle sağlıklı yaşam konusunda veli eğitimi gerçekleştirildi. Okul hemşiresi Gülsel KUŞÇU ve okul psikolojik danışmanı Ali ÇINGIL tarafından sağlıklı olmak ve sağlıklı kalmak, yeterli ve dengeli beslenme, çocuklarımızın sağlığı için dikkat etmemiz gerekenler, sağlık okuryazarlığı, kişisel hijyen ve sağlıklı giyim kuşam, sporun faydaları ve uyku sağlığı alt başlıklarından oluşan ve ebeveynlerin dikkat etmesi gereken konularda bilgi paylaşımı yapıldı.

Ara

Okulumuz rehberlik servisi tarafından, engelli çocuğa sahip anne babaların kaygı düzeyini düşürmeye yönelik grup rehberliği çalışmaları yapılmaktadır.Okul psikolojik danışmanları Ali Sinan DALKIRAN ve Ali ÇINGIL tarafından yürütülen ve 6 hafta sürecek çalışmalarda 3. haftayı tamamladık. Oturumlarda; kaygı stres depresyon kavramları ile engelli çocuğa sahip olma arasındaki ilişkinin farkına varabilme, engelli çocuğa sahip olduğunu öğrendiği andaki duygu ve düşünceleri açığa çıkarma açığa çıkardığı bu duygulara ait yaşantıları paylaşmak ve kabullenmek, özel eğitim alanı ve engel türleri hakkında bilgi sahibi olma, problem çözümünde zorunlu alan analizi tekniğini öğrenme gibi konular işlenmektedir. Küçük grup çalışması şeklinde yaptığımız oturumlarda ailelerin birbiri ile kaynaşmaları ve benzer sorunu yaşayan kişiler olarak bir araya gelip duygu paylaşımları onları güçlendirmekte ve kabullenme süreçlerini hızlandırmaktadır.

Ara

12-18 Aralık Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında okulumuzda yerli malı kullanımının önemini aşılamak için bir kutlama programı gerçekleştirildi. Tüm okul personelinin iş birliğiyle katkı sunduğu kahvaltı programı okul yemekhanesinde yapıldı.

Yerli Malı Haftası'nın Amacı:

Yerli malların tüketimini teşvik etmek

Milli ekonomiyi güçlendirmek

Toplumsal tutum bilincini oluşturmak

Türk milletinin milli ve manevi değerlerini korumak

Yerli Malı Haftası, Türkiye'de milli ekonominin güçlendirilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşturulması açısından önemli bir haftadır.

Programda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü okulumuzda kutlandı. Okul müdürü Ahmet BÜLBÜL günün anlam ve önemiyle ilgili kısa bir konuşma yaparak;"Birleşmiş Milletler öncülüğünde bütün dünyada kabul gören 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün ülkemizdeki ve dünyadaki tüm engelli kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ülkemizde 3 Aralık münasebetiyle düzenlenen etkinliklerin, oluşan hassasiyetin engelli kardeşlerimizin hayatlarını daha da kolaylaştıracak adımların atılmasına vesile olmasını diliyorum. Şüphesiz engelli kardeşlerimizin meselelerini, sıkıntılarını hatırlamak, başarılarının farkına varmak sadece bir günün sınırlarına hapsedilmeyecek kadar önemlidir. Bununla birlikte Dünya Engelliler Günü 1992’den bu yana engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması, haklarının tam ve eşit şekilde sağlanması noktasında ciddi bir farkındalık oluşturuyor.Bugün kısa bir programla farkındalığımızı ifade ediyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ederim." dedi. Daha sonra okul bahçesinde oyunlar oynandı, yarışmalar yapıldı ve ikramlarla program sona erdi.